Różne kuchnie

0
350
Rate this post

Różne kuchnie

Jesteśmy coraz bardziej odważni, pozwalamy sobie na dużo więcej niż przed kilkunastu laty – także i w kuchni. Coraz chętniej eksperymentujemy, próbujemy nowych rzeczy, nowych smaków. Przygotowujemy nie tylko dania polskie czy słowiańskie lecz także inne – korzystamy z przepisów kuchni śródziemnomorskiej, japońskiej czy węgierskiej. Lubimy testować. Nie zawsze dania, które przygotowujemy udają nam się, nie zawsze nam smakują. Metodą prób i błędów dochodzimy jednak do wprawy. Nie zawsze musimy ściśle trzymać się przepisu, który gdzieś przeczytaliśmy, który skądś mamy. W kuchni mamy dowolność – możemy dorzucić swoje trzy grosze. To bardzo ważne, by odkrywać nowe smaki. A takie smaki będziemy odkrywać dopiero wówczas, gdy będziemy gotować, gdy będziemy sprawdzać nasze umiejętności, gdy będziemy próbować. Jest to bardzo ważne. Takie gotowanie można polubić. Wystarczy tylko trochę wolnego czasu i chęci. Czasami potrawę możemy przygotować dosłownie w chwilę – w kilka minut. I jest ona naprawdę smaczna.