Świeże soki w restauracji cieszą się dużym zainteresowaniem – szczególnie latem, kiedy jest gorąco i kawa i herbata nie są takie atrakcyjne dla klienta. Wyciskanie soków to niewątpliwie dobry interes, jeśli tylko dobrze się do tego podejdzie i nabędzie odpowiedni sprzęt.
Świeżość to absolutna podstawa. Dlatego muszą być i świeże owoce, i świeży, czysty sprzęt. Warto postawić na szeroki wybór owoców, które dostępne w estetycznie zaprojektowanym menu będą robić niemałe wrażenie. Można także pokusić się na rozmaite wariacje na ich temat, dodając lodu, mięty i innych kreatywnych dodatków. Trzeba pamiętać, że owoce to zdrowie, ponieważ zawierają w sobie duże ilości zbawiennym wartości odżywczych i dodają energii w gorące, męczące dni. To podstawa odpowiednio przemyślanej diety. Dobrze też współpracować z hurtowniami, targując jak najlepsze ceny owoców, co z kolei zapewni lepsze ceny i dla klientów. Wyciskanie soków to absolutny hit współczesnej gastronomii, na pewno nie może go zabraknąć i u Ciebie!