Frytkownica gastronomiczna

0
147
Rate this post

Często oglądam taki program, w którym pewna pani odwiedza popularne restauracje. I chyba w każdej z nich, a na pewno w przeważającej większości, zawsze pojawia się frytkownica. Na pewno kojarzycie to wielkie srebrne urządzenie napełnione wielką ilością tłuszczu. Ta pani oczywiście wyzywa, że tłuszcz był niezmieniany od wieków i najwyższy czas to zrobić. Taka frytkownica gastronomiczna spotykana jest tylko i wyłącznie w lokalach. Wątpię żeby ktokolwiek w domu miał na własne potrzeby takie wielkie urządzenie, które zajmuje dużo miejsca i nawet dla rodziny kilku osobowej jest niepraktyczne. Ale dla lokali jak najbardziej, bo można na jeden raz zrobić większą ilość porcji frytek i nie muszą klienci na swoje jedzenie bardzo długo czekać. Jeżeli chce się prowadzić lokal gastronomiczny z takimi posiłkami, w których występują frytki to trzeba wyposażyć się w takie srebrne urządzenie. Ale nie możemy przy tym zapomnieć o częstej wymianie tłuszczu, na którym smażymy naszym gościom popularne frytki.