Składniki:
1. Około pół kilograma ugotowanych ziemniaków
2. 1 cebula
3. 2 cukinie
4. 30 dag fasolki szparagowej (najlepiej zielonej)
5. 30 dag marchewki
6. 3 łyżki oleju do smażenia
7. Mały koncentrat pomidorowy
8. 20 dag różnej wędliny (kiełbasa, boczek, szynka)
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz, cukier, kminek
10. Zielone gałązki majeranku do dekoracji
Wykonanie:
Ziemniaki i resztki wędlin pokroić w plasterki. Cukinię oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na kawałki (według uznania).
Cebulę obrać i drobno posiekać. Fasolkę oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Marchewkę obrać, umyć, osuszyć i pokroić na skośne plasterki.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę, a następnie dodać pokrojoną wędlinę i podsmażyć. Dodać marchewkę i fasolkę i smażyć wszystko razem około 5 minut mieszając. Dodać pokrojone ziemniaki i cukinię i smażyć jeszcze przez 15 minut. Pod koniec smażenia dodać przecier pomidorowy i delikatnie wymieszać. Doprawić solą, cukrem, kminkiem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i jeszcze przez chwilkę smażyć. Podawać na gorąco udekorowane świeżym majerankiem.