Składniki:
1. Pół kilograma wołowiny bez kości
2. 15 ? 20 dag pieczarek
3. 3 cebule
4. 1 duża łyżka przecieru pomidorowego
5. 1 puszka kukurydzy w zalewie
6. 1 kilogram małych ziemniaczków
7. 2 kostki rosołowe
8. Liść laurowy
9. Olej
10. Koperek
11. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Olej rozgrzać w płaskim rondlu, obsmażyć mięso ze wszystkich stron, dodać cebulę, listek laurowy i pieczarki, podlać wodą, dodać kostki rosołowe i dusić pod przykryciem. Pod koniec duszenia, (gdy mięso będzie już prawie miękkie) dodać przecier pomidorowy.
Ziemniaki obrać i dołożyć do potrawy a następnie gotować aż będą miękkie. Kukurydzę odsączyć na sitku z zalewy i dodać do reszty produktów. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i posypać koperkiem.